Selam beyler,
Uzun süredir forumu takip ediyorum ve bende bir oyun geliştirmeye başladım.Yazılımcı olduğum ve artık bu tarz oyunlar konusunda çok tecrübeli olduğum için hızlı ilerliyor.Oyunda belli bir eşiğe ulaşınca oyunu bu foruma Türkçe ve İngilizce olarak salmayı düşünüyorum.Patreon hesabından bağışta toplayıp kendime ek gelir yaratmak istiyorum.Ama tereddüt ettiğim bir kaç konu var.
1.Patreon hesabı Türkiye'yle ortak çalışıyor mu? Bağışları nasıl alabilirim ? Daha doğrusu kullandıkları ödeme sistemlerinden bazıları yasak Türkiye'de.Daha önce Türkiye'den oyun geliştiren oldu mu?
2.Diyelim böyle bir ödeme aldım bankalar bu tarz yurt dışı ödemeleri konusunda sıkıntı çıkartır mı?Kaynağını falan araştırıyorlar mı? Bu gelen para korsan olarak gözüküp başımıza bela almayalım da
3.Ben oyunu biraz daha Türkiyedeki sokak ağızıyla yazıyorum.Ama benim İngilizcem, onların argosuna çok hakim değil o duyguyu veremeyebilir.Bu yüzden ben İngilizce'ye çevirirken cümleler etkisini kaybedebilir.Oyunu çıkarmadan önce bu konuda bana yardımcı olmak isteyen biri olursa da sevinirim.
4.Daz storeda yer alan assetlerin korsan olarak kullanılması bildiğim kadarıyla resim veya animasyonlarda sıkıntı değil zaten her developer böyle yapıyor.Ama yinede bununla ilgili bildiğiniz bir sıkıntı var mı?